Reikistä hieman

15.05.2021

Hei

Tein tästä samasta asiasta tässä joku aika sitten päivityksen facebookissa. Laitan juttua myös tänne blogiin. Reiki on tuntematon ja vieras asia monelle, mutta reikiin on tutustunut lieksalaisiakin jo parikymmentä vuotta sitten. He ovat kokeneet asian tarpeelliseksi, ja hakeutuneet kursseille. Joku on kertonut, miten asiaa on kummeksuttu silloin, ja siitä ei ole paljon kehdannut ulkopuolisille kertoakaan. Reiki on tullut suomeen 80-luvulla, ja Aila Norlamo on yksi uranuurtajista.

Sana Reiki on japankinkieltä, mutta tämä energia ei ole tullut sieltä alunalkaen, vaan elämänenergia on ollut aina. Reiki on siis sielunenergiaa eli elämänenergiaa. Reiki sana on tullut siitä, kun japanilainen henkilö on löytänyt tämän uudelleen, asian oltua kauan poissa ihmisten tietoisuudesta. (vrt. mistä ruoansulatus on kotoisin, tai koska hengitys alkoi..?)

Olen huomannut sen, että se joka tarvitsee rauhoittumista, reiki auttaa siinä. Hän, joka on uupunut ja väsynyt, saa energiaa itselleen. Reikillä voi mm. hoitaa kiputiloja, voimaannuttaa, tasapainoittaa chakrajärjestelmää.

Rei tarkoittaa sielua, mieltä, henkeä, rakkautta, nöyryyttä, kiitollisuutta. Sanatarkka käännös on "tietäjät rukoilevat sadetta"

Ki puolestaan tarkoittaa universaalienergiaa, kaikkiallista elämänvoimaa, elämänenergiaa, joka pitää maailmankaikkeuden toiminnassa. (Kiinaksi chi, Intiassa prana, itänaapurissa bioenergia)

  • On jokaiselle ihmiselle erilainen, koska jokaisella on erilaiset tarpeet
  • Yksinkertainen, suvaitsevainen, armelias ja rajaton
  • Korjaa sitä, mikä ei ole tasapainossa. Eli alkaa tehdä ihmisestä sellaista, joksi hänet on alunpitäen tarkoitettu
  • Epäaidot ja asiaankuulumattomat asiat alkavat karista
  • Ei ole politiikkaa, uskontoa, astrologiaa, numerologiaa, mystiikkaa eikä jälleensyntymisoppia
  • Ei ole vaihtoehto, vaan myönteinen elämäntapa ja henkinen tie
  • Reikillä voi hoitaa kaikkea, kunhan ei pane omaa tahtoaan mukaan, vaan suostuu olemaan tyhjä kanava